Summer School

Summer School

De Summer school is een belangrijk moment voor deelname aan en ontwikkeling van het project van het Blauwe park. Veldwerk, overleg met stakeholders, interdisciplinaire workshops, collectieve en participatieve cartografieën en de ontwikkeling van speciale strategieën maken deel uit van een nog ruimer proces van reflectie.

Summer school Grondwatersystemen (2017)

De studie van het grondwater is belangrijk in de Eurometropool aangezien het water de administratieve grenzen ondergronds overschrijdt. Studenten gingen hier rond aan de slag in de zomer van 2017. Case studies: Steengroeven Doornik, Slijpbeek, waterwinningsgebied zuid-Lille, Roubaix-Moeskroen.

Meer info

Spring school Capillairen (2017)

Gedurende één week (pasen 2017) hebben studenten de thema’s van de Blauwe Ruimte geëxploreerd terwijl ze in interactie gingen met het territorium, haar lokale kennis en actoren. Case studies: la Rhosnes, Gaverbeek, la Marque rivière.

Meer info

Summer school Corridors (2016)

Naast de lokale universiteiten engageerde de summerschool van de zomer van 2016 ook andere studenten (in de architectuur, engineering, landschap, sociale wetenschappen, beeldende kunst) en universiteiten (zoals EPF Lausanne en IUA Venetië). Case studies: Dender, Leie en Kanaal Roubaix-Spierre.

Meer info