Wereldwaterdag

Wereldwaterdag

Op Wereldwaterdag zet de Eurometropool het Blauwe Park in de kijker. Op dit jaarlijks treffen hebben we het over erfgoed, biodiversiteit, natuur, cultuur... in het grenzeloos gebied van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai.

Wereldwaterdag 2023

Het Blauwe Park van de Eurometropool is al een tijd in ontwikkeling. In 2023 zetten de partners de toekomstrichting van het wetenschappelijk werk uit, besteden we aandacht aan water gerelateerd aan de klimaatuitdagingen, we hebben het over waterkwaliteit, we voeren onderzoek naar de natuur als model om uitdagingen van duurzame ontwikkeling aan te gaan, …
De relatie van bewoners met het water en cultuur wordt volop in de kijker gezet. Daarvoor ontwikkelt de Eurometropool culturele ontmoetingen, BlueWalks en zorgt ze voor een goede bewegwijzering langs de waterlopen.

wwdag

20 maart is
Wereldwaterdag !
13u30 – 17u00
Gemeentehuis, Rollegemstraat 130 - Ledegem

Deze namiddag is de gelegenheid om aandacht te besteden aan de kwaliteit van water in onze Frans-Belgische regio.

Op het programma: een bio-geïnspireerde kijk op het Blauwe Park en het delen van goede praktijken met een lokaal voorbeeld: een terreinbezoek aan het project Leaudegem. 
 

 

 


 

Wereldwaterdag 2021

De laatste maanden hebben de Belgen en de Fransen meer dan ooit opnieuw contact gemaakt met de natuur en het water. Voor veel inwoners van de grensstreek is het Blauwe Park een rustpunt geworden tijdens de gezondheidscrisis Covid-19. Ter gelegenheid van Wereldwaterdag 2021 keken we terug op een jaar dat gekenmerkt werd door vele acties op en langs het water. De wereld stond dan misschien wel wat stil, maar de activiteiten rond het Blauwe Park deden dat niet.