Kiosk presenteert Blauwe Park

In de KIOSK van Designregio Kortrijk (Graanmarkt Kortrijk) wordt in augustus 2020 ingezoomd op de Blauwe Ruit van de Eurometropool Lille – Kortrijk – Tournai.

In 2019 lanceerde de Eurometropool samen met het Interreg-project Tripod II, haar partners, Lille World Design Capital 2020 en Leiedal een internationale oproep gericht aan creatievelingen met als vraag om de Blauwe Ruit herkenbaar te markeren.
Door het voorzien van duurzame markeringen in het landschap, wil de Eurometropool samen met haar partners de identiteit van het Blauwe Park nog versterken en de grensoverschrijdende context benadrukken.

Het designers-duo Valot & Druet uit Frankrijk ontwikkelden conceptinstallaties die de Blauwe Ruit markeren: kaders die de aandacht trekken naar plekken in het landschap of grafische ingrepen, transparante schuilhuisjes die de verbinding maken met het water, drijvende kubussen, banken langs het water, zitblokken, zitbanken, …

Verspreid langs de Blauwe Ruit wil de Eurometropool aantal duurzame installaties zien opduiken om de identiteit in de verf te zetten.

Dit werk is een realisatie in co-creatie samen met designers en bedrijven, dit in het kader van Tripod II en een POC ( Proof of Concept) van Lille World Design Capital 2020. Tripod II is interreg-project voor grensoverschrijdende samenwerking, gedragen door twaalf partners allen actief bezig met economische ontwikkeling en/of design).

Foto's door Valot & Druet​