Wallonie Picarde met de fiets (van Geraardsbergen tot Beloeil)

Van Geraardsbergen tot Beloeil kunt u genieten van 30 km fietsroutes langs de Dender.

Dit stuk behoort tot een ruimer netwerk op schaal van Wallonie Picarde en de Eurometropool.
Wallonie Picarde is immers synoniem voor 1.600 km fietstochten!

Al vele jaren is de fiets buitengewoon populair in Europa, zowel voor verplaatsingen in de stad als voor recreatief gebruik. De Europese landen en regio’s ontwikkelen fietsnetwerken en voeren een toeristisch beleid om steeds meer toeristen aan te trekken. Wallonie Picarde is een uitgestrekte tuin met vlaktes en heuvels, die wordt doorkruist door verschillende RAVeL-trajecten. Deze regio, die grenst aan Vlaanderen, ligt vlak bij enkele grote leefgebieden en heeft een aanzienlijk ontwikkelingspotentieel op het vlak van wielertoerisme. Daarom lanceerde het territoriaal ontwikkelingsagentschap IDETA het project “Wallonie Picarde met de fiets”, in samenwerking met het Maison du Tourisme de la Wallonie Picarde.

Concreet werkte IDETA samen met de 23 gemeenten van Wallonie Picarde en met de betrokken lokale en regionale overheden. Op basis van een haalbaarheidsstudie waarbij meer dan 100 partijen betrokken waren, werd de doelgroep vastgesteld, werd geopteerd voor het systeem van bewegwijzering met knooppunten en werd het fietsnetwerk vastgelegd.

Het “schéma directeur vélo” van Wallonie Picarde dekt de 23 gemeenten en telt 1.600 km aan fietsroutes waarvoor 7.500 bewegwijzeringen werden aangebracht. Het is verbonden met de Vlaamse, Franse en Waalse routes, evenals met de stations, bedrijventerreinen en alle toeristische attracties. Deze dynamiek zal profiteren van de aanleg van de Lijn 87 en van de kwalificatie ervan voor het EuroVelo 5-traject Londen-Rome.

 “Wallonie Picarde met de fiets” is meer dan een gewoon fietsnetwerk: het verenigt alle fietsoperatoren, toeristische operatoren en operatoren van de horeca dankzij de publicatie van een onthaalcharter “Bienvenue Vélo” en de organisatie van een promotiecampagne.

De fietskaarten van Wallonie Picarde zijn beschikbaar op wapishop.be en in alle toeristische infopunten van de regio.

 

Project locatie

Watersysteem
Gebied

Status

Thema
Trekker
SPW
Actor
IDETA

Meer informatie

Contact

IDETA

Quai Saint-Brice, 35
7500 Tournai - Belgique
+32 69 23 47 01
+32 69 23 47 00
info@ideta.be

Afbeelding